Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Erna Staal geboren in 1963. Ik ben getrouwd en we hebben een prachtige zoon. Ik hou van mijn werk, ben natuurliefhebber en ga graag kamperen. Verder geniet ik van lekker eten met anderen en ons huis mooier maken.

Sinds 2006 heb ik een eigen praktijk onder de naam Identity Projects. Vanuit coaching en training heb ik me  steeds verder gespecialiseerd als therapeut. De afgelopen tien jaar als Past Reality Integration Therapeut.  In aanvulling op deze methode ben ik geïnspireerd geraakt door de Polyvagaal Theory van Dr. Stephan Porges en volg ik nascholing bij Deb Dana. Zij heeft het werk van Porges vertaald naar de therapeutische praktijk.  Ik heb een prachtig vak, het raakt me elke keer weer om te zien welke grote veranderingen in het leven van mijn cliënten plaatsvinden als ze de beweging naar zichzelf maken en hun ‘innerlijk weten’ serieus gaan nemen. Veranderingen die ze vaak zelf niet voor mogelijk hielden.

Blijven onderzoeken, leren en ontwikkelen

De weg die ik met mijn cliënten ga, leg ik ook zelf af. Ik denk en geloof dat dat niet anders kan. Practise what you preach.  Mijn persoonlijke zoektocht naar minder stress en meer energie begon in 2000.  Voor die tijd was mijn overleving gericht op werken en carrière maken, ik was uiterlijk succesvol in mijn werk als senior communicatieadviseur bij een groot communicatie-adviesbureau, maar innerlijk voelde ik me vaak gespannen en leeg. In mijn werk begeleidde ik steeds meer jonge academici om het vak van communicatie-adviseur te leren en daarbij ging ik ook steeds meer coachen. Daaruit is de weg ontstaan om me meer te verdiepen.

Opleiding

Ervaring

 • 2020 Polyvagal Informed Therapist Deb Dana, Four Cycles Institute
 • 2011 – 2014 4 jarige opleiding PRI therapeut bij grondlegster Ingeborg Bosch
 • 2011 – 2020 Gecertificeerd PRI Therapeut
 • 2006 – 2007 Opleiding Systemisch werken methode Hellinger bij I. Thorsten Preis
 • 2006 Geweldloze communicatie M. Rosenberg
 • 2005 Coach post HBO BGL
 • 2004 Trainer als Professional post HBO BGL
 • 2001 – 2004 Leergang Orshof Revitalisatie, 3 jarige opleiding als Energetisch therapeut aan Instituut Orshof
 • 2020 – heden Polyvagal Informed Therapist
 • 2011 – 2020 Gecertificeerd PRI therapeut
 • 2006 – 2012 Praktijk Identity Projects, coaching individuen en teams. Specialisatie emotionele intelligentie en stresshantering
 • 2003 – 2006 Freelance trainer/coach o.a voor dOosprong
 • 1997 – 2003 Senior Communicatieadviseur en lid management team Publicis, Amsterdam.
 • 1983 – 1997 Diverse communicatie-adviesfuncties in bedrijfsleven

Ik leef steeds dichter bij mezelf en natuurlijk met vallen en opstaan als ieder mens. Elke stap op de weg naar mezelf werd beloond door het leven. De mooie ervaringen die ik heb gekregen door mijn eigen ontwikkeling wil ik graag doorgeven. Voor een wereld waarin we elkaar beter aanvoelen en meer in verbinding zijn met elkaar. Dat is waar het volgens mij over gaat.

Registraties

Vereniging Integrale Vitaliteitskunde (VIV)
RBCZ
Register Beroepsbeoefenaren
Complementaire Zorg
Aangesloten bij
Bewust Netwerk Nijmegen

Samenwerking

Ik heb een samenwerkingsverband met twee collega’s die eveneens gespecialiseerd zijn in de Polyvagaal theorie. Voor therapie in de omgeving van Amsterdam verwijs ik je graag door naar Wianda Hoogakker. Voor de omgeving Driebergen kun je terecht bij Thekla van Middendorp. In dit samenwerkingsverband hebben wij ook supervisie en intervisie bijeenkomsten geregeld en kunnen wij op verzoek trainingen op maat geven.