Polyvagal therapie.  Op de pagina de therapie kun je uitgebreid lezen over deze evidence based theorie in therapie. In mijn trajecten start ik hiermee. De reden waarom wordt mooi weergegeven door traumatoloog Bessel van der Kolk (2014), ‘Visiting the past should be done while people are, biologically speaking, firmly rooted in the present and feeling as calm, safe and grounded as possible.’

Kennismaken met hoe jouw zenuwstelsel is geprogrammeerd zonder oordeel en hoe je het kunt reguleren vormt de basis van mijn therapie. Het maakt direct duidelijk waar jouw klachten en problemen vandaan komen.  Je krijgt begrip en respect voor het programma van je zenuwstelsel, het heeft je helpen overleven. Echter het programma is gedateerd en mag een nieuwe vorm krijgen die past bij de volwassene die we zijn.

Samen onderzoeken we hoe het zenuwstelsel weer in de goede banen geleid kan worden, letterlijk en figuurlijk.  Dat geeft direct veel meer ruimte. Klachten en problemen verminderen sterk of verdwijnen helemaal door de toepassing van de concrete tools die ik je aanreik. Er komt een nieuw perspectief voor in de plaats, eentje van kansen en mogelijkheden.

PRI Therapie. Soms zijn er dieperliggende thema’s en trauma’s die nader onderzoek behoeven. In dat kader werk ik met Past Reality Integration.

Doel therapie Het doel van therapie is om heden te kunnen waarnemen voor wat het werkelijk is. Je veilig voelen om uitdagingen van het leven en verbindingen met de mensen om je heen aan te gaan. Met nieuwsgierigheid en levenslust in het leven staan, het leven wordt lichter, plezieriger.

Als de werkgever vergoedt

In sommige gevallen zijn werkgevers bereidt om (een deel van) het traject te vergoeden. Vraag hiervoor een offerte aan.

De sessies zijn eens per twee weken en duren een uur.