Polyvagal theorie vertaald naar therapie.  Op de pagina de therapie kun je uitgebreid lezen over deze theorie die eindelijk verklaart wat bekende traumatologen als Levine, Ogden en Van der Kolk al zolang wisten, de weg van traumaheling start via het lichaam. De theorie is geen therapie op zichzelf het is een manier om naar de werking van het autonome zenuwstelsel te kijken. Met een dieper besef van de biologische reacties die het gevoel van veiligheid van de cliënt beïnvloeden. In mijn trajecten start ik hiermee. De reden waarom wordt mooi weergegeven door traumatoloog Bessel van der Kolk (2014), ‘Visiting the past should be done while people are, biologically speaking, firmly rooted in the present and feeling as calm, safe and grounded as possible.’

Kennismaken met hoe jouw zenuwstelsel is geprogrammeerd zonder oordeel en hoe je het kunt reguleren vormt de basis van mijn therapie. Het maakt direct duidelijk waar jouw klachten en problemen vandaan komen.  Je krijgt begrip en respect voor het programma van je zenuwstelsel, het heeft je helpen overleven. Echter het programma is gedateerd en mag een nieuwe vorm krijgen die past bij de volwassene die we zijn.

Samen onderzoeken we hoe het zenuwstelsel weer in de goede banen geleid kan worden, letterlijk en figuurlijk.  Dat geeft direct veel meer ruimte. Klachten en problemen verminderen sterk of verdwijnen helemaal door de toepassing van de concrete tools die ik je aanreik. Er komt een nieuw perspectief voor in de plaats, eentje van kansen en mogelijkheden.

PRI. Soms zijn er dieperliggende thema’s en trauma’s die nader onderzoek behoeven. In dat kader werk ik met het gedachtegoed van Past Reality Integration.

Doel therapie Het doel van therapie is om heden te kunnen waarnemen voor wat het werkelijk is. Je veilig voelen om uitdagingen van het leven en verbindingen met de mensen om je heen aan te gaan. Met nieuwsgierigheid en levenslust in het leven staan, het leven wordt lichter, plezieriger.

Als de werkgever vergoedt

In sommige gevallen zijn werkgevers bereidt om (een deel van) het traject te vergoeden. Vraag hiervoor een offerte aan.

De sessies zijn eens per twee weken en duren een uur.